Jelatin Nedir?

Jelatin Nedir?

Jelatin bir protein maddesidir. Jelatin, memelilerin dokusunda, kasların ve kemiklerin ve diğer organların bağlantı noktalarında ve deride bulunan kollajenden türetilmiştir. Hayvanların deri, kemik ve bağ dokusundan uzun üretim süreçleri ile üretim yapmaktadır. Jelatin elde etmek için 2 farklı üretim süreci vardır; asit ve alkali yöntemi. Jelatin elde etmek için kollajen alkali hidrolize (tip B jelatin) veya asit hidrolizine (tip A jelatin) maruz kalır.

Jelatin, amino asit açısından çok güçlü bir besindir. Yapısı proteinin %84-86’sını oluşturduğundan, protein açısından zengin bir besindir.

Jelatinin Faydaları

Jelatin, GDO içermeyen doğal ve saf proteindir. Jelatin sıfır glüten, sıfır kolesterol, sıfır yağ, sıfır karbonhidrat içerir. Jelatin, alerjen içermeyen besindir.

Jelatinin kendisi birçok önemli faydası olan makro bir moleküldür. En önemlisi jel mukavemetidir. Ve ayrıca erime sıcaklıkları ve viskozite ayarlaması da sağlar. Bununla birlikte, köpük ve emülsiyonların oluşumu ve stabilizasyonu ile pH ve izoelektrik noktası önemli bir değere sahiptir. Jelatin, soğutulduğunda ve eridiğinde jel ısınan açık ve şeffaf çözeltiler yapabilir. Jelatin, ürünlerin viskozitesini arttırır ve tampon olarak işlev görür. Jelatin ayrıca film ve yüzey oluşturabilir.

Üretimimiz

halavet food 200 bloom
200-220 Bloom Yenilebilir Sığır Jelatini

Şekerleme, dolgulu şeker, jelatin şekeri marshmallow, şekerleme ürünleri, sakız

230-250 Bloom Yenilebilir Sığır Jelatini

Jelatin şekeri, jöle, marshmallow, sakız çeşitleri

halavet food 250 bloom
250-270 Bloom Yenilebilir Sığır Jelatini

Jelatin şekeri, jöle, sakız çeşitleri

Jelatin, sayısız uygulama için çok yetenekli bir bileşendir.

Jelatin sakızlı ayıcıkların tutarlılığını ve şeklini verir ve stabilitelerini ve kremsi dokusunu sağlar. Gıda uygulamaları belki de en iyi bilinen örneklerdir, ancak bu inanılmaz derecede yararlı kollajen protein için tüm uygulama alanı kesinlikle sadece bunlar değildir

Gıda

Geleneksel ama modern, doğal, temiz etiketli madde (renk, koku ve tat nötr) yeni çalışma alanları aramakta. Jelleştirici, stabilizatör, bağlayıcı, emülgatör, film oluşturucu, köpük ve tatlandırıcı madde veya taşıyıcı olarak kullanılabilir. Özel beceriler arasında yağ, karbonhidrat ve kalori azaltma, protein zenginleştirme ve ağız hissini geliştirmektedir.

İlaç Sanayi

Sert ve yumuşak kapsüller üretmek için kullanılan jelatin, aynı zamanda tabletlerde, vitamin yerleştirmede ve kaplamada bağlayıcı olarak da önemli bir rol oynar. Düşük endotoksin jelatinleri plazma genişleticilerde, aşılarda ve kan emici süngerlerde kullanılır. Özellikle, film oluşturma yeteneği, termo-geri dönüşümlü jelatin özellikleri, yapışkan davranışı jelatini çok yönlü yapan özelliklerdir. Tüm bu uygulamalar jelatini ilaç şirketlerinin parlayan bileşenlerinden biri yapar.

Spesifikasyonlar

Bloom (6,67% solüsyon) g 160-280
Berraklık 640 nm T% min 80
Renk 420nm % min 60
Viskozite (6,67% solüsyon) cP 2,5-4,5
Nem % max 12
Parçacık boyutu mesh max 20
pH (1,5% solüsyon) 5,0-6,5
Kül % max 2,0
Bakır(Cu ppm max 10
Arsenik (As) ppm max 30
Kurlun (Pb) ppm max 1
Çinko (Zn) ppm max 50
Cıva (Hg) ppm max 0,15
Kadmiyum Cd) ppm max 0,5
Flüorin (F) ppm max 50
SO2 ppm max 50
Toplam A.K.S Bakteri kob/g <103
E.Coli kob/g <10
Salmonella Bak./25 g Should not be present
Paket Ağırlığı 25 Kg Kraft
Raf Ömrü 5 years